Urmariti penal pentru ca vindeau imbracaminte si incaltaminte contrafacute


Intră acum și în grupul de

Pentru un număr de 4 persoane de pe raza judeţului, IPJ Suceava anunţă că s-a declanşat urmărirea penală privind comercializarea de produse contrafăcute. Astfel, pe data de 30.03.2009, H. Victor, de 30 ani, din comuna Ipoteşti, a fost depistat având spre vânzare- ambulant mai multe produse (articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte) purtând mărci de renume, care sunt înregistrate şi protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute. În urma constatărilor efectuate de către titularii de mărci a rezultat că produsele în cauză sunt contrafăcute.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, prejudiciul fiind de 1.650 Euro şi 1.000 lei.

Pe 09.04.2009, I. Maria ,de 39 ani, din municipiul Suceava, reprezentantă a unei societăţi comerciale din Suceava, a fost depistată având la vânzare în standul dintr-un centru comercial din Suceava mai multe produse (articole de îmbrăcăminte) purtând mărci de renume, susceptibile a fi contrafăcute. Şi în acest caz, titularii de mărci au precizat că produsele în cauză sunt contrafăcute. Cea în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată”, prejudiciul fiind de 1.000 lei.

În bazarul Suceava, pe 07.04.2009, T. Carmen de 41 ani, din municipiul Suceava, reprezentantă a asociaţii familiale, a fost depistată comercializând, de asemenea mai multe produse (articole de îmbrăcăminte) susceptibile a fi contrafăcute, fapt confirmat ulterior. Prejudiciul este de 1.100 Euro.

O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi în cazul unei câmpulungence. Este vorba despre A. Elena, de 38 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, administrator al unei societăţi comerciale, ce comercializa în Centrul Comercial Câmpulung Moldovenesc mai multe produse (articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte) purtând o marcă de renume. Suspiciunea că produsele sunt contrafăcute s-a adeverit, prejudiciul fiind de 900 Euro.


Intră acum și în grupul de