Autoturism cu numere false de inmatriculare si portbagajul plin de tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au reţinut, până la finalizarea cercetărilor, o maşină cu numere false de înmatriculare ce era plină cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de peste 350 milioane de lei vechi. Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, la ora 15:17, pe DN 17, pe raza comunei Păltinoasa, a fost oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Germania, condus de M. Florian, de 31 ani, din comuna Ponoarele, judeţul Mehedinţi. În urma controlului, în autoturism au fost găsite 7.009 pachete de ţigări, în valoare de 35.045 lei, de diferite mărci, de provenienţă Moldova şi Ucraina. Ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii au observat că autoturismul are aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de circulaţie provizorie eliberate de autorităţile germane şi valabile numai pe teritoriul acestei ţări, iar pe Anexa la certificatul de înmatriculare este menţionat faptul că aceste numere de înmatriculare au fost atribuite la data de 30.11.2009 şi până în prezent, unui alt autoturism.

Printre autoturismele menţionate în Anexa la certificatul de înmatriculare cărora le-au fost atribuite aceste numere de înmatriculare provizorii figurează şi autoturismul depistat în trafic, însă la o dată anterioară.
Poliţiştii spun că se vor efectua verificări pentru a se stabili cu certitudine dacă autoturismul în cauză este înmatriculat.

Aceştia au procedat la indisponibilizarea autoturismului, la sediul IPJ Suceava, urmând ca cercetările să fie continuate faţă de M. Florian sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la contrabandă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.


Intră acum și în grupul de