Grupare de contrabandiști ce acționa cu sprijinul unor polițiști de frontieră suceveni, destructurată de DIICOT. 18 persoane sunt implicate în acest dosar, care ar fi introdus în țară 11 milioane de țigări în valoare de 1,6 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de percheziții au avut loc, joi, pe raza județului Suceava într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și complicitate la contrabandă. În total, au avut loc 28 de percheziții domiciliare, în urma cărora 18 persoane au fost conduse la audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2019 – 2020, gruparea infracțională ar fi introdus în mod ilegal pe teritoriul României aproximativ 11.000.000 de țigări provenite din contrabandă, pe care ulterior le-au comercializat pe piața internă.

Sursa citată menționează că țigările erau introduse în România prin ”frontiera verde” cu Ucraina, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupări.

DIICOT susține că aceștia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea țigaretelor de contrabandă.


Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, s-a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de aproximativ 1.600.000 de euro, reprezentând accizele și TVA.

De menționat că la acțiune au participat, pe lângă angajații DIICOT, Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, polițiștii din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Neamț, Bacău, dar și luptătorili din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, specialiștii Direcției Generale a Vămilor, dar polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.


Intră acum și în grupul de