Doua incendii din cauza hornurilor


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au avut două intervenţii duminică seară, cauzate de coşurile de fum. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 19:28, Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa Savetei A., din localitatea Sf. Ilie, com. Şcheia. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la astereala din lemn a acoperişului, existând pericolul de propagare la întreaga clădire.

Flăcările au fost stinse la ora 20.05, în limitele găsite. A ars o grindă din lemn pe o lungime de 3 m, pagubele fiind minime. Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic de la coşul de evacuare a fumului, neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Pompierii au salvat casa de locuit în valoare de aproximativ 30.000 lei.

La ora 20.07, alte două autospeciale ale Detaşamentului de pompieri Suceava au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa Anei C., din municipiul Suceava, str. Jean Bart. Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardea funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.

Focul a fost lichidat la ora 20.35, în limitele găsite. Incendiul a izbucnit din cauza scânteilor provenite din interiorul coşului de fum necurăţat. Pompierii au salvat casa de locuit, în valoare de 35.000 lei.


Intră acum și în grupul de