Hornurile neprotejate au cauzat inca doua incendii


Intră acum și în grupul de

Garda de intervenţie Gura Humorului a intervenit de două ori, cu câte două autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiilor izbucnite în zonă, de la coşurile de fum. Potrivit ISU Bucovina primul incendiu a izbucnit la gospodăria Mariei B., din localitatea Bucşoaia. Existenţa focului a fost anunţată luni, la ora 22:32 iar la sosirea echipajelor incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi anexe.

Incendiul a fost lichidat la ora 23.40, dar a ars acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de 160 mp şi s-a degradat planşeul construcţiei. Din primele cercetări, a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele în valoare de aproximativ 70.000 lei.

Un alt incendiu a izbucnit în localitatea Păltinoasa, marţi, la ora 02.08.
Când pompierii au ajuns la faţa locului ardea acoperişul unei bucătării, ce aparţine lui Alexandru O. şi la garajul lui Constantin O., existând pericolul de propagare la locuinţe.

Focul a fost stins la ora 03.00, în limitele găsite. Au ars: acoperişul bucătăriei de vară, pe o suprafaţă de 80 mp şi un perete al garajului învecinat, pe o suprafaţă de 30 mp.

Primele cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit, de la Alexandru O., prin efect termic de la coşul de evacuare a fumului, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat locuinţele în valoare de aproximativ 400.000 lei. În ambele cazuri pagubele estimate au fost de circa 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de