Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan: Se fac eforturi pentru aplatizarea noii curbe de infectări care este mult mai periculoasă și pune presiune pe sistemul sanitar. Rezolvarea nu e în spitale, ci la fiecare dintre noi


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut, sâmbătă, un nou apel populației județului să respecte măsurile sanitare de prevenție, avertizând că actuala curbă de infectări este mult mai periculoasă.

În contextul epidemiologic actual, prefectul județului, Alexandru Moldovan, apreciază că eforturile instituțiilor cu atribuții în combaterea noului coronavirus se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoasă, și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar.

”Așa cum am declarat mereu, rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă elementară. Autoritățile pot depăși acest impas doar cu sprijinul cetățenilor. Doar prin efort comun putem să revenim la un moment dat la viețile noastre normale. Instituția Prefectului adresează mulțumiri, în această zi specială pentru noi, tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare și măsurile de prevenție!”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

În  cursul zilei de vineri polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1173 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 94 societăți comerciale  Au fost aplicate 61 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6000 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.      

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.


Intră acum și în grupul de