Acasă Actualitate Ion Lungu: Sperăm ca din vară să scăpăm de acest coronavirus. Până...

Ion Lungu: Sperăm ca din vară să scăpăm de acest coronavirus. Până atunci trebuie respectate regulile de protecție


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că rata de infectare în municipiul Suceava cu noul coronavirus se menține de două-trei săptămâni pe un platou, între 3 și 4 cazuri la mia de locuitori și îndeamnă sucevenii în continuare să respecte măsurile sanitare impuse.

„Avem o veste bunișoară. Rata de infectare este de 3,22 la mia de locuitori. Iată că, probabil, și măsurile luate în ultima perioadă, cele contestate chiar, cele privind închiderea piețelor, închiderea unităților de învățământ, au dat roade până la urmă. De două trei săptămâni rămânem în acest plafon până în 4 cazuri la mia de locuitori și sper, de ce nu, să facem tot posibilul să scădem sub 3 ca să ieșim din „scenariul roșu””, a spus primarul.



El a transmis sucevenilor să respecte regulile legate de coronavirus și că îi roagă în continuare, cu riscul de a-i plictisi, să respecte măsurile de purtarea măștii, să respecte distanța fizică și igiena personală.

„Sunt aceste vești bune: Guvernul a dat deja 12 milioane de euro pentru vaccinul anti-Covid, sunt șanse să vină până la sfârșitul lunii și să se distribuie până în primăvară-vară pentru toată populația României, cu speranța ca din vară să scăpăm de acest coronavirus. Până atunci trebuie să respectăm aceste reguli”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version