Acumulari de gheturi in zona orasului Brosteni


Intră acum și în grupul de

În urma acumulării de gheţuri de pe râul Bistriţa, la intrarea în oraşul Broşteni, echipe ale ISU Suceava împreună cu autorităţi locale acţionează în prezent cu diverse utilaje în zonă în vederea distrugerii acestora pentru a preveni crearea un blocaj care să ducă la inundarea unei părţi a drumului naţional DN 17 B. „Se acţionează pentru dislocarea acestei acumulări de gheţuri”, a declarat prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, miercuri, o atenţionare hodrologică de îngheţ, valabilă o săptămână, avertizând asupra blocajelor de gheţuri formate pe râuri din Vestul ţării, în zona de câmpie din Sudul ţării, dar şi pe Bârlad şi pe Prut. Se vor menţine blocajele de gheţuri formate anterior pe Iza aval de s.h.Sacel-judeţul Maramureş şi pe Bistriţa amonte de acumularea Izvorul Muntelui pe sectorul Poiana Teiului-Borca-judeţul Suceava.

Specialiştii susţin că se impune urmărirea operativa a evoluţiei aglomerărilor de gheţuri în bazinele hidrografice şi acţionarea eficientă pentru dislocarea lor conform planurilor locale de înlăturare a efectelor fenomenelor de iarnă.


Intră acum și în grupul de