DSP Suceava a mai primit încă 25.600 de doze de vaccin gripal tetravalent. În județ s-au vaccinat până în prezent circa 20.000 de persoane


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Bănicilă, a anunțat, joi, că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit în 25 noiembrie  și joi, 3 decembrie 2020,  câte o noua tranșă de  vaccin gripal tetravalent, respectiv câte 15.600 și 10.000 doze, însumând  astfel  un total de aproximativ 70.000 doze vaccin gripal.  

Până în prezent, în județul Suceava,  s-au vaccinat împotriva gripei aproape 20.000 persoane din categoria celor vulnerabile.
Gabriela Băncilă a reamintit că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.


Intră acum și în grupul de