Alegeri parlamentare 2020: 604.760 de suceveni sunt așteptați la urne să-și aleagă senatorii și deputații


Intră acum și în grupul de

Cele 560 de secţii de votare din judeţul Suceava au fost deschise, duminică dimineaţa la ora 7, fiind aşteptaţi la urne să-şi exprime votul, până la ora 21, un număr de 604.760 de alegători din judeţ.

Potrivit prefectului judeţului, Alexandru Moldovan, toate secţiile de votare au fost preluate, de preşedinţii secţiilor de votare, nefiind înregistrate incidente majore

În judeţ urmează să fie aleşi patru senatori și 10 deputați.

În intervalul 6 decembrie 2020, ora 05.00 – 7 decembrie 2020, ora 01.00, alegătorii, inclusiv cei din localitățile carantinate, se vor putea deplasa la secțiile de votare/de la secțiile de votare, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării. De la această regulă, fac excepție persoanele izolate sau carantinate, potrivit legii, acestea având posibilitatea să își exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale.

Alegătorii care, în data de 6 decembrie 2020, ora 21,00, se află în sediul secției de votare, precum și cei care se află Ia rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, își pot exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 05-06 decembrie 2020, zilnic, aproximativ 1088 de efective M.A.I se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de pază, protecție, ordine și siguranță publică, pentru intervenția efectivă la eventualele incidente, precum și pentru monitorizarea traficului.

De asemenea, polițiștii rutieri vor fi în teren, organizând filtre rutiere pentru monitorizarea traficului și pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite în context electoral.


Intră acum și în grupul de