Informare meteo: Săptămâna începe în județul Suceava cu ninsori slabe cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare meteo ce vizează și județul Suceava.

Astfel, ANM prognozează că, în intervalul 07 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00, în toată țara vor fi ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei.

Concret, în Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

Vremea mai severă este așteptă în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Sursa citată precizează că mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8-10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15-20 cm.

Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită, mai menționează ANM.

În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.


Intră acum și în grupul de