Ion Lungu: Bugetul pentru anul 2021 va fi mai mic față de cel din 2020. Fondul de salarii nu va crește, iar bugetarea participativă va fi anulată


Intră acum și în grupul de

Bugetul pentru anul 2021 va un buget mai mic față de 2020 și nu va mai exista și secțiunea de buget participativ pentru că nu s-au finalizat proiectele propuse prin bugetul participativ din acest an, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul Sucevei a spus într-o declarație de presă că bugetul pentru anul 2021 va fi mai mic decât cei din anul 2020.

„Bugetul pentru anul 2021 va fi un buget de austeritate totală la cheltuielile de funcționare ale Primăriei. În ceea ce privește fondul de salarii nu va cunoaște niciun fel de creștere, va fi identic ca cel din 2020 și la fel și la celelalte cheltuieli de funcționare”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat că, cu toate acestea, va rămâne un buget al dezvoltării având în vedere faptul că sunt foarte multe investiții în curs de derulare din anul 2020.

Lungu a exemplificat cu investițiile pentru finalizarea rutei alternative Suceava-Botoșani, a modernizării Pieței „George Enescu” sau extinderea rețelelor de gaz natural în Burdujeni-sat.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 8 decembrie 2020

„Din păcate, în acest an nu va avea loc această bugetare participativă având în vedere faptul că ne obligă legea să ducem la îndeplinire investițiile care sunt începute. Vor fi investiții în continuare. Au rămas restante încă din acest an proiecte la bugetarea participativă aprobate pentru anul 2020 și le vom finaliza în anul 2021. Nu văd sensul să facem altă bugetare participativă atât timp cât suntem obligați de lege să le finalizăm pe cele începute”, a spus primarul.

În cifre, bugetul pentru anul 2021 va fi mai mic față de cel din 2020 inclusiv la școli, a declarat Ion Lungu care a menționat că an de an au fost bugete mari în acest domeniu și că s-ar îndrepta mai mult spre partea de digitalizare, de finalizare a amenajărilor pentru predarea online.

În ceea ce privește reabilitarea termică a clădirilor unităților școlare se va face un efort pentru susținerea finanțării cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de