Autoturism cu tigari de peste 200 milioane de lei vechi abandonat in curtea unui vicovean


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii suceveni au depistat în trafic un vicovean, care transporta 5.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 21.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit ilicit. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au oprit în trafic pe D.N. 2E un autoturism marca „Mercedes”, condus de l R. Constantin, în vârstă de 40 de ani, domiciliat în oraşul Vicovu de Sus.

În momentul observării echipajului poliţiei de frontieră, şoferul a demarat în trombă refugiindu-se în curtea unui imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus unde a abandonat maşina.

Cu acordul proprietarului imobilului poliţiştii de frontieră au tractat autoturismului la sediul S.P.F. Vicov unde în prezenţa martorilor asistenţi s-au descoperit în portbagaj şi pe bancheta din spate a maşinii, zece saci de rafie care conţineau 5000 de pachete de ţigări (3000 pachete marca „ Viceroy” şi 2000 pachete marca „ More”) de provenienţă ucraineană, fără documente legale de provenienţă.

Fiind întrebat de provenienţa ţigărilor, bărbatul a declarat că le are de la mai mulţi cetăţeni ucraineni care în schimbul unei sume de bani l-au rugat să le transporte până într-un anumit loc de unde urmau să fie preluate de o altă persoană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 21.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca „ Mercedes” a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Suceava până la finalizarea cercetărilor. Vicoveanului i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, acte ce au fost înaintate Serviciului Teritorial Suceava al D.I.I.C.O.T., în vederea continuării cercetărilor.

A doua zi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „BMW”, cetăţeanul ucrainean, în vârstă de 26 de ani.
În urma controlului amănunţit asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portbagajul autoturismului şi în locaşul roţii de rezervă un număr de 400 pachete de ţigări marca „ Monte Carlo” de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 1.648 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei.


Intră acum și în grupul de