A incercat sa-l omoare in somn pentru o mostenire (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din localitatea suceveană Râşca se zbate între viaţă şi moarte după ce bunicul său l-a lovit în timp ce dormea, cu un topor în cap, motivul conflictului fiind o moştenire. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspector Gabriel Panţiru, duminică, la ora 05.00, N. VASILE, de 79 ani, din comuna Râşca, în timp ce se afla în locuinţa comună, l-a lovit cu toporul în regiunea frontală pe L. Lucian, de 29 de ani, din aceeaşi localitate.

„La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, care sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a stabilit că N. Vasile, pe fondul unor conflicte preexistente legate de modul de împărţire a unei mase succesorale, a exercitat acte de violenţă, prin lovirea cu corp contondent, un topor asupra lui L. Lucian”, precizează inspectorul Panţiru.

Nepotul, a fost examinat din punct de vedere medico-legal, concluzionându-se că prezintă „T.C.C. soldat cu hematom epicranian fronto-temporal stânga, fracturi cominutive temporo-frontale stânga cu iradiere la baza craniului şi orbitar stânga cu otorogie stângă, edem cerebral intens şi comă cerebrală gradul II.

„Leziunile au putut fi produse prin lovire cu un corp contondent alungit cu suprafaţă plană de contact unic în regiunea temporo-frontală stângă. Prezenţa stării de comă cerebrală şi asistarea victimei în sectorul ATI pledează pentru punerea în primejdie a vieţii victimei”, se menţionează în certificatul medico-legal.

Gabriel Panţiru menţionează că cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de „omor calificat”, precum şi internarea medicală provizorie a lui N. Vasile în vederea expertizării medico-legale psihiatrice, întrucât există suspiciuni cu privire la discernământul acestuia.

Medicii Spitalului Judeţean Suceava încearcă să salveze viaţa tânărului. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale sucevene, medicul urgentist Tiberius Brădăţan a declarat luni, dimineaţă că starea pacientului este gravă iar medicii încearcă să-l stabilizeze pentru a putea fi internat pe secţia de Chirurgie pentru ai putea fi scoase cheagurile de sânge de la nivelul cutiei craniene.


Intră acum și în grupul de