Tone de faina cu iz de evaziune fiscala


Intră acum și în grupul de

Patronul unei brutării din comuna Capu Câmpului este cercetat penal pentru că nu a înregistrat în evidenţa contabilă peste 14 tone de făină albă, în valoare de jumătate de miliard de lei vechi. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii suceveni s-au sesizat din oficiu, în luna septembrie a anului trecut despre faptul că S. Ştefan, de 53 ani din comuna Păltinoasa – asociat şi administrator al unei societăţi comerciale din Capu Câmpului, societate cu obiect de activitate fabricarea produselor de panificaţie, are o lipsă în gestiune la materie primă.

S-a efectuat un control la societatea în cauză, împreună cu Garda Financiară Suceava, şi s-a constatat că în gestiunea societăţii exista o lipsă de 14.773,77 kg făină albă, în valoare de 53.955,18 lei.

În urma celor constatate Administraţia Finanţelor Publice Suceava a calculat un prejudiciu de 3.066 lei reprezentând TVA, care a fost achitat integral în timpul urmăririi penale.

Faţă de patronul brutăriei, luni, s-a confirmat începerea urmăririi penale propusă de I.P.J. Suceava de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.


Intră acum și în grupul de