Acasă Actualitate Tone de faina cu iz de evaziune fiscala

Tone de faina cu iz de evaziune fiscala


Intră acum și în grupul de

Patronul unei brutării din comuna Capu Câmpului este cercetat penal pentru că nu a înregistrat în evidenţa contabilă peste 14 tone de făină albă, în valoare de jumătate de miliard de lei vechi. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii suceveni s-au sesizat din oficiu, în luna septembrie a anului trecut despre faptul că S. Ştefan, de 53 ani din comuna Păltinoasa – asociat şi administrator al unei societăţi comerciale din Capu Câmpului, societate cu obiect de activitate fabricarea produselor de panificaţie, are o lipsă în gestiune la materie primă.

S-a efectuat un control la societatea în cauză, împreună cu Garda Financiară Suceava, şi s-a constatat că în gestiunea societăţii exista o lipsă de 14.773,77 kg făină albă, în valoare de 53.955,18 lei.



În urma celor constatate Administraţia Finanţelor Publice Suceava a calculat un prejudiciu de 3.066 lei reprezentând TVA, care a fost achitat integral în timpul urmăririi penale.

Faţă de patronul brutăriei, luni, s-a confirmat începerea urmăririi penale propusă de I.P.J. Suceava de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version