1.152 cazuri de Covid-19 evoluează în 99 localități din județul Suceava. Din 97 teste făcute în ultimele 24 de ore au fost confirmate 18 de noi infecții cu SARS-CoV-2

Prefectura Suceava a anunțat că, luni, în județul Suceava sunt 1.152 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, ieri fiind 1.146.

Sursa citată precizează că potrivit distribuției cazurilor Covid-19 pe localități, din cele 114 localități sucevene 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 15 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

În același timp, în carantină se află 647 suceveni, iar în izolare 436. Totodată, numărul total de persoane testate până în prezent este de 95.301 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 97 persoane, iar potrivit GCS, în 18 de cazuri s-a confirmat infecția cu noul coronavirus.

În contextul apropierii de perioada sărbătorilor de iarnă, Prefectura Suceava face un apel către cetățenii județului Suceava pentru a respecta regulile impuse de autorități. Deși statistica cazurilor de Covid – 19 de la nivelul județului Suceava indică o scadere, trebuie să fim precauți și responsabili în perioada ce urmează. Vă recomadam câteva reguli simple și la îndemână: purtați masca de protecție, încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață, evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber sau optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație.