Au lasat Scoala din Calinesti Enache fara calculatoare


Intră acum și în grupul de

Doi tineri la vârsta majoratului au spart uşa Şcolii din Călineşti Enache şi au furat 4 calculatoare. Potrivit IPJ Suceava, femeia de serviciu de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, Maria S. a sesizat faptul că autori necunoscuţi au sustras mai multe calculatoare din incinta şcolii. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost identificaţi suspecţii de comiterea furtului celor 4 calculatoare ca fiind R. Cezar, de 18 ani şi T. Vasile, de 18 ani, ambii din comuna Dărmăneşti.

S-a stabilit faptul că cei în cauză au pătruns în incinta Şcolii cu clasele I-VIII, prin forţarea lacătului de la uşa principală de acces în şcoală cu o cange luată din pichetul P.S.I. din curtea şcolii.

În continuare, aceştia au pătruns în sala de calculatoare prin forţarea sistemului de asigurare de la uşa de acces, de unde au sustras un număr de 4 calculatoare, complet echipate (unitate centrală, monitor, tastatură, mouse), pe care le-au depozitat pe raza localităţii într-o casă nelocuită, aparţinând bunicii lui T. Vasile.

După aproximativ 3 zile, T. Vasile a vândut cele 4 calculatoare unei persoane necunoscute. Până în prezent a fost recuperat o parte din prejudiciu cauzat, cei în cauză achitând suma de 1200 lei.

Poliţiştii efectuează cercetări în continuare.


Intră acum și în grupul de