Din nou crește numărul cazurilor active de Covid-19 în județul Suceava: Sunt 1.221 cazuri în 100 localități. Din 748 teste făcute în ultimele 24 de ore au fost confirmate 96 de noi infecții cu SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că, miercuri, în județul Suceava sunt 1.221 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, ieri fiind 1.191.

Sursa citată precizează că potrivit distribuției cazurilor Covid-19 pe localități, din cele 114 localități sucevene 14 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 16 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție iar 21 au peste zece cazuri în evoluție.

În același timp, în carantină se află 647 suceveni, iar în izolare 436. Totodată, numărul total de persoane testate până în prezent este de 96.683 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 748 persoane, iar potrivit GCS, în 96 de cazuri s-a confirmat infecția cu noul coronavirus.

În contextul creșterii numărului de cazuri active de Covid-19, prefectul Alexandru Moldovan face un apel către cetățeni la respectarea regulilor de protecție:

  • PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!
  •   Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens.
  • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
  • Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
  • Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.
  • Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.
  • încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață, evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber sau optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație.

Intră acum și în grupul de