Suceveni surprinși de noile sisteme video instalate în municipiu când depozitau greșit deșeurile. Lucian Harșovschi: În doar 5 zile avem un total de 11 amenzi în valoare de 4600 lei//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a făcut, joi seara, publice primele filmări care arată cum unele persoane au depozitat greșit deșeuri la punctele de colectare.

El a arătat că de-a lungul timpului, încă de la amplasarea primelor containere de colectare selectivă, s-au făcut diverse campanii prin care s-a dorit conștientizarea și informarea cetățenilor cu privire la importanța modului de depozitare corectă a deșeurilor.

Cu toate acestea, după cum se poate observa și în imagini, municipalitatea se confruntă cu fapte de depozitare greșită.

„Ca soluție pentru combaterea acestor situații, Primăria municipiului Suceava a implementat la 29 de amplasamente un sistem de supraveghere video. Cu ajutorul acestuia este posibilă identificarea, sancționarea și descurajarea încălcării legislației în vigoare, precum și încurajarea selectării deșeurilor prin depozitarea acestora în containerele dedicate. De asemenea, ceea ce este foarte important, se poate acționa în timp real, fiind monitorizat 24/24 de către Poliția Locală și Serviciul de Ecologizare”, a arătat viceprimarul.

El a explicat că dacă până acum s-a mers pe ideea de prevenție și au fost aplicate doar avertismente, de acum se aplica amenzi și a subliniat că în doar 5 zile este un total de 11 amenzi în valoare de 4600 lei.

Viceprimarul a arătat că în continuare se vor sancționa astfel de contravenții, iar valoarea amenzilor poate varia între 600 lei și 1600 lei pentru persoane fizice, și între 1000 lei – 2500 lei pentru persoane juridice.

„Îndemn, din nou, toți sucevenii să fie responsabili, să colecteze selectiv și să depoziteze corect deșeurile. Este un efort comun, administrație-cetățeni, prin care vom reuși să aducem o schimbare în bine atât pentru mediu, cât și pentru generațiile viitoare”, a menționat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de