Prefectura Suceava solicită sucevenilor să respecte măsurile de prevenție, să evite zonele aglomerate: Încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață

Prefectura Suceava a solicitat, sâmbătă, sucevenilor să respecte în continuare măsurile de prevenție și a transmis că în contextul epidemiologic actual, rezolvarea sta în fiecare dintre noi, prin respectarea măsurilor de prevenție.

Prefectura Suceava reia un îndrumar de măsuri care trebuie să fie respectate de toți

–                PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

–                Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens.

–              Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

–              Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.

–              Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.

–              Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.

–              Încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață, evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber sau optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație.