Acord de principiu al plenului CJ Suceava pentru organizarea Forumului Mondial al Diplomației Economice la Suceava. Flutur: Eu socotesc că noi avem nevoie de o ofensivă, chiar mai multe ofensive economice, să încercăm să aducem investitori, investiții, să stabilim contacte internaționale


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a votat, marți, un acord de principiu pentru organizarea, în toamna anului viitor, la Suceava a Forumului Mondial al Diplomației Economice în organizarea Federației Europene a Camerelor Bilaterale, o organizație cu sediul în Geneva condusă de mai mulți români.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a spus că la această acțiune ar urma să participe asociații economice, camere de comerț bilaterale din UE, dar și din alte țări din lume, respectiv circa 400 de invitați din 35 de țări.

Flutur susține că un asemenea forum s-ar fi organizat anul trecut la Geneva.

Mai mult, el spune că vor fi și invitați de marcă, respectiv foști președinți ai Comisiei Europene, Romano Prodi și Manuel Barroso.

Potrivit acestuia, e nevoie de discuții cu investitorii din Regiunea Nord Est în special din județul Suceava pentru a face cunoscută oferta noastră și a face posibile contacte pentru investitori aici, în județul Suceava, în perioada următoare.

„Eu socotesc că noi, Suceava, și regiunea de nord est avem nevoie de o ofensivă, chiar mai multe ofensive economice, să încercăm să aducem investitori, investiții, să stabilim contacte internaționale”, a spus Flutur.

Flutur a propus ca administratorul public Irina Vasilciuc să se ocupe de acest proiect, urmând ca după ce se conturează să fie supus votului consilierilor județeni organizarea evenimentului.

De menționat este că organizatorul Forumului Mondial al Diplomației Economice de la Suceava-Federația Europeană a Camerelor Bilaterale de Comerț din Elveția e condusă de trei români și are ca membri camere de comerț bilaterale precum Tanzania-Irlanda, Slovenia-Nigeria sau România-Columbia, după cum a relatat aici News Bucovina.


Intră acum și în grupul de