L-au apucat durerile de inima cand a vazut ca i-a luat foc casa


Intră acum și în grupul de

Un bătrân din Ilişeşti a fost transportat luni dimineaţă la Spitalul Judeţean Suceava, cu probleme cardiace, după ce casa i-a luat foc. Potrivit lui Alin Găteată, din cadrul Compartimentului Informare Relaţii Publice a ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 04:02, astfel că Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale şi un echipaj SMURD pentru localizarea şi stingerea focului de la locuinţa lui Ioan G., din comuna Ilişeşti.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardea planşeul casei, în zona coşului de evacuare a fumului, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi anexele gospodăreşti.

Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul, după care au înlăturat efectele evenimentului, respectiv au scos resturile coşului de fum care s-au prăbuşit în holul casei.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 78 ani, care a suferit afecţiuni cardiace. Acesta a fost transportat apoi la Spitalul de Urgenţă pentru investigaţii amănunţite.

Focul a distrus planşeul casei construit din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 2 mp. De asemenea, s-au degradat coşul de evacuare a fumului şi obiecte de mobilier din holul locuinţei, pagubele fiind estimate la cca 3.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit şi anexe, în valoare de aproximativ 30.000 lei.


Intră acum și în grupul de