Doar trei proiecte care includ Suceava în Programul de guvernare al noului guvern: Reabilitarea Conacului Vârnav Liteanu, Autostrada A7 și modernizarea căii ferate Suceava-Apahida


Intră acum și în grupul de

Programul de guvernare al noului guvern care urmează să fie instalat la Palatul Victoria pentru următorul mandat are doar trei puncte care vizează investiții în județul Suceava în comparație cu programul de guvernare al Guvernului Orban 2 instalat în luna martie și care avea în vedere mult mai multe obiective.

Astfel, în Programul de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR la infrastructura rutieră este prevăzută doar construcția Autostrăzii A7, Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava-Siret (421 km) – 8,2 miliarde de lei, fără TVA, conform analizei multicriteriale, nefiind prezentate și alte investiții cum ar fi Autostrada Nordului sau șosele ocolitoare.

În ceea ce privește infrastructura feroviară se prevede lansarea de noi proiecte de modernizare pe secţiuni aflate pe reţeaua TEN-T Centrală şi Globală între care  Apahida-Suceava cu o valoare d 11,7 miliarde de lei.

O a treia menționare a Sucevei în Programul de guverare vizează consolidarea, restaurarea și amenajarea Conacului „Vârnav Liteanu” de la Liteni în care va funcționa un centru de formare a restauratorilor.

Construcția istorică din orașul Liteni, situat la 30 de kilometri de Suceava, a fost ridicată la 1740 de către întemeietorul așezării, boierul Iorgu Vârnav Liteanu, ca locuință familială. Imobilul este compus din parter și un etaj și are o suprafață totală de 1.600 mp, înconjurat de un teren de 6.170 mp. Astăzi, conacul este înscris în Lista Monumentelor Istorice. Costul total al investiției se ridică la 6 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de