Calvar pentru șoferi suceveni blocați în Dover. Peste 10.000 de camioane sunt în blocaj, iar șoferii urmează să fie testați Covid-19 pentru a li se permite să plece pe continent


Intră acum și în grupul de

Șoferi suceveni de camioane care sunt blocați în Dover de mai multe zile spun că situația este de nedescris și că nu știu cât timp va lua autorităților să le permită să se poată îmbarca în ferryboat pentru a reveni pe continent.

Unul dintre șoferi, Florin Iulian Burlacu, a transmis pentru News Bucovina că abia în urmă cu circa o oră au început testările rapide pentru ca șoferilor cu test negativ să li se permită să plece pe continent în condițiile în care Franța a dispus măsuri restrictive pentru a reduce cât de mult posibil răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 modificat ce circulă în sud-estul Angliei.

„Stăm aici și nu ne bagă nimeni în seamnă”, a spus suceveanul blocat în Anglia.

El a mențioant că a încercat să ia legătura cu Ambasada României în Marea Britanie, dar nu a răspuns nimeni.

Șoferul sucevean a spus că este o coadă de camioane de peste 30 de kilometri, iar presa britanică arată că ar fi circa 10.000 de camioane.

Pentru a putea pleca spre continent șoferilor li se fac testele rapide, fiind implicată armata în această acțiune, dar viteza este de circa 200 de teste pe oră, ceea ce înseamnă că pentru toți șoferii aflați în zonă ar dura câteva zile acțiunea de testare.

Șoferul sucevean care ne-a contactat a arătat că se consideră norocos pentru că are circa un kilometru până la zona de testare.

El a mai spus că pentru a putea să fie admis să plece pe continent în curusl zilei de marți, el și alți colegi și-au făcut teste, pe banii lor, în locații indicate de autoritățile britanice, dar că acum rezultatele acestor teste nu sunt valabile, fiind necesar să fie testați în cadrul acțiunii făcute de autorități.

Șoferul sucevean speră ca acest calvar să se termine mai repede pentru că este Crăciun și pentru ei.


Intră acum și în grupul de