125 amenzi aplicate în doar două zile de polițiștii suceveni în contextul Covid-19. În perioada sărbătorilor de iarnă au fost intensificate acțiunile de control: „Deşi apropierea sărbătorilor ne aduce sentimentul de relaxare, în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite aduse de această situație pandemică”


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava informează că în perioada sărbătorilor de iarnă au fost intensificate activitățile de verificare a modului de respectare a interdicțiilor impuse în condițiile stării de alertă.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au efectuat numeroase controale în contextul Covid-19, în special în zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun.

Potrivit IPJ Suceava, doar în perioada 21-23 decembrie, polițiștii suceveni au verificat 228 de societăți comerciale şi peste 100 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 125 de amenzi în valoare totală de 7.900 lei.

Totodată, au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 3.593 de suceveni.

Spre exemplu,la 23.12.2020, ora 09.10, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin Telefonul Verde, despre faptul că în interiorul unui service auto din municipiul Suceava, personalul nu poartă corespunzător măștile de protecție.

În interiorul societății mai sus menționate au fost identificați 6 angajați ce nu purtau în mod corespunzător măștile de protecție, aceștia din urmă fiind sancționați cf. Lg 55/2020.

Totodată a fost identificat managerul general al societății în cauză, care relatat faptul că unii angajați ies periodic în locul de fumat special amenajat, iar când intră în interior uită să-și pună corespunzător măștile de protecție. Acesta și-a luat angajamentul de a reinstrui personalul din subordine astfel ca pe viitor să nu mai fie neconcordanțe.

Tot la 23.12.2020, ora 15.00, Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost informată prin TELVERDE că în incinta unui magazin din Câmpulung Moldovenesc, personalul angajat nu poartă masca de protecție obligatorie, încălcând astfel măsurile instituite prin starea de alertă referitoare la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Având în vedere aspectele sesizate, lucrătorii de poliție au efectuat verificări la fața locului, ocazie cu care au fost identificate două persoane, angajate ale magazinului, care nu purtau masca de protecție obligatorie. Acestea au fost informate cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție la locul de muncă,  ulterior fiind sancționate.

În acest context, Poliția Suceava informează că „măsurile impuse prin norme legale, trebuie în continuare respectate, iar perioada în care acestea rămân valabile este în strânsă legătură cu comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor. Deşi apropierea Sărbătorilor de Iarnă ne aduce sentimentul de relaxare şi apropiere faţă de familie, prieteni și cunoscuţi, în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite aduse de această situație pandemică.”

„Atragem atenţia cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut şi vă îndemnăm să nu vă expuneţi la riscuri, să păstraţi distanțarea fizică și să purtaţi masca de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, respectaţi interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, iar după ora 23.00 deplasaţi-vă doar justificat,” a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de