Parcul științific și tehnologic Siret, proiect realizat de Primăria Siret, USV și CJ Suceava, primește finanțare europeană de 4 milioane de euro. Mihai Dimian: Granițele sunt greu de schimbat însă putem face prin știință și tehnologie ca ele să nu mai conteze


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava prof. dr. Mihai Dimian, a anunțat că în Ajunul Crăciunului a fost semnat contractul de finanțare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea Parcului științific și tehnologic de la granița cu Ucraina.

Acest proiect va fi implementat de Primăria Siret, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Consiliul Județean Suceava prin Programul Operational Regional 2014-2020.

„Sunt doar două proiecte câștigătoare în întreaga țară și sperăm să fie un impuls major pentru dezvoltarea zonei transfrontaliere și a Parcului industrial East European Border”, a menționat universitarul sucevean.

El este încrezător că acest proiect va aduce multe beneficii zonei.  

„Granițele sunt greu de schimbat însă putem face prin știință și tehnologie ca ele să nu mai conteze”,a spus Mihai Dimian.

În cadrul proiectului se va realiza o construcție în care va funcționa un Centru de inovare și instruire, un modul IT și un modul specific activității de fabricație și teste de laborator pentru componente industriale.

Obiectivul Parcului științific și tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din județul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potențialului novativ și tehnico-științific al cercetătorilor și studenților din USV, atragerea de fonduri și companii, inclusiv companii străine, pentru activități în cadrul parcului.

Domeniile de interes ale proiectului cu finanțare europeană vizează Tehnologia Informației și Comunicației (TIC), Bioeconomie, Mediu, Eco-nano-tehnologii, Sănătate și Turism, având cercetări în domeniul recuperării medicale, balneo-fizio-kineto-terapie, nutriție, dar și soluții TIC pentru Turism.


Intră acum și în grupul de