Medicul Monica Terteliu, primul sucevean vaccinat anti-COVID 19: Pentru mine este o speranță că lucrurile vor reveni la normal și că voi putea să-mi strâng bunica în brațe fără mască


Intră acum și în grupul de

Șeful Secției Boli Infecțioase din SJU Suceava, dr. Monica Terteliu, a fost primul sucevean vaccinat anti COVID în cadrul centrului de vaccinare din SJU Suceava.

Ea a spus că este o onoare pentru ea că a fost prima vaccinată.

„Pentru mine este o speranță că lucrurile vor reveni la normal. M-am vaccinat fără a sta pe gânduri pentru că de zece luni de zile tratăm pacienți. Unii pacienți cu succes, pe alții i-am pierdut. În această perioadă am trăit cu speranța că va apărea vaccinul ca să ne putem întoarce la ceea ce făceam noi înainte, să tratăm toată patologia de boli infecțioase, nu numai pacienții COVID”, a spus dr. Terteliu.

Ea a adăugat că așteaptă momentul când se vor putea interna în spital și pacienții cronici de boli infecțioase, când vor putea veni pacienții pediatrici cu altă patologie decât COVID.

„Aștept momentul în care să-mi strâng bunica în brațe fără a purta mască pe față, aștept să ajung acasă mult mai devreme decât am făcut-o până acum, aștept ca totul să se termine cu bine pentru că, da, acest vaccin este un prim pas de speranță”, a mai declarat dr. Terteliu.

Incepe vaccinarea antiCOViD la Spitalul Județean Suceava

Incepe vaccinarea antiCOViD la Spitalul Județean Suceava! Oficialitățile sunt la datorie si dau declaratii de presă!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 26 decembrie 2020

Șeful secției Boli Infecțioase a mai arătat că a trecut de două ori prin boală, dar nu a dezvoltat anticorpi, consideră că vaccinul este o piatră de temelie că va fi mai bine.

Monica Terteliu a subliniat că înainte de a face vaccinul s-a documentat.

„Orice medic responsabil face acest lucru. Am citit atât prospectul cât și studiile care au fost publicate și decizia a fost simplă”, a spus medicul infecționist sucevean.

Ea a spus că doar ultimii 0,1 ml din vaccin i-a simțit, dar că în rest nu a durut.

Dr. Terteliu a transmis medicilor care nu sunt de acord cu această vaccinare că o bună informare i-ar face să se răzgândească, să facă vaccinul și chiar să-l promoveze.

„Colegii noștri ar trebui să vină alături de noi în secțiile de boli infecțioase, de pneumologie, de ATI și să vadă ritmul în care se lucrează, speranța pacienților atunci când te văd intrând în salon că totul va fi bine și nevoia acestora de a le da o siguranță”, a mai spus Terteliu.

Ea a prezentat și certificatul prin care se certifică faptul că a primi prima doză de vaccin anti-COVID.


Intră acum și în grupul de