IPS Calinic își propune câștigarea Fondului Bisericesc, iar apoi va propune înființarea de noi protopopiate în Arhiepiscopie


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a devoalat intențiile pe care le are în viitor privind organizarea Arhiepiscopiei.

Într-un răspuns oferit unui sucevean cu studii teologice, care consideră necesară înființarea de noi parohii și noi protopopiate, IPS Calinic arată cum va proceda în viitor.

Astfel, respectivul sucevean consideră că ar trebui înființate noi parohii în comunele din proximitatea municipiului Suceava unde s-au construit foarte multe noi case, dar și reactivarea Protopopiatului Gura Humorului și înființarea Protopopiatului Vatra Dornei.

În răspuns, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților nu exclude înființarea de noi protopopiate.

„Cât despre înfiinţarea unor alte protopopiate, nu exclud această posibilitate, însă nu acum, ci după câştigarea Fondului Bisericesc. Până atunci, pe lângă protopopiate, la scurt timp după venirea mea, am numit preoţi şi diaconi misionari, care sunt coordonaţi de părinţii protopopi şi un părinte consilier”, a explicat IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Reamintim că din luna septembrie, potrivit deciziei Adunării Eparhiale, Fondul Bisericesc Bisericesc al Bucovinei a devenit parte componentă a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, cu statutul juridic de unitate de cult, iar președintele FBOB este IPS Calinic.

Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei revendică o suprafață de 166.813 hectare de păduri, dar în urma mai multor procese acestea au rămas în administrarea statului.


Intră acum și în grupul de