Primaria Suceava suspenda cursele gratuite catre hipermarket-urile din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând de săptămâna viitoare, cursele gratuite cu autobuzele şi microbuzele puse la dispoziţia sucevenilor de către hypermarket-urile din municipiu vor fi anulate. Anunţul a fost făcut miercuri, de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat că din cauza acestui tip de transport, firma de transport public local TPL SA a înregistrat pierderi, numărul călătorilor care circulă cu mijloacele de transport public ale municipalităţii diminuându-se cu zece procente.

Potrivit edilului-şef sucevean, respectivele firme au obţinut autorizaţie pentru transport persoane doar pentru angajaţii proprii şi nu pentru a oferi călătorii gratuite sucevenilor. „Solicitările au fost pentru transportul salariaţilor la locurile de muncă”, a spus Lungu, care a menţionat că din data de 15 februarie aceste societăţi vor trebui să înceteze să mai efectueze astfel de curse.

El a mai spus că mijloacele de transport ale TPL Suceava îşi vor modifica traseele astfel încât să transporte călătorii şi la hypermarket-uri.

Primarul a arătat că doreşte să reinstituie ordinea în ceea ce priveşte transportul în municipiul Suceava şi că pe lângă anularea acestor curse gratuite spre hypermarket-urile din oraş vor fi adoptate măsuri şi pentru înlăturarea pirateriei cu maxi-taxi şi cu taximetrele.


Intră acum și în grupul de