IPS Calinic evită să se pronunțe asupra acceptării sau nu a vaccinului anti-COVID-19: Nu cunosc conţinutul acestui vaccin şi nici suficiente date ştiinţifice privind din posibilele reacţii adverse, imediate sau în timp, ale acestuia


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, evită să se pronuțe asupra acceptării vaccinului anti-COVID-19, arătând că nu are nicio acreditare pentru a avea opinii în legătură cu această chestiune.

Ierarhul a fost întrebat de o credincioasă dacă trebuie sau nu trebuie să fie acceptat vaccinul împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19.

„Dacă nu acceptăm acest vaccin, greşim în faţa lui Dumnezeu şi în faţa aproapelui nostru sau nu?”, a mai întrebat credincioasa.

IPS Calinic a răspuns că îi este foarte incomod să se pronunțe în legătură cu acceptarea sau neacceptarea vaccinului anti-COVID-19.

„Răspunsul la prima întrebare îmi este foarte incomod, pentru faptul că nu cunosc conţinutul acestui vaccin şi nici suficiente date ştiinţifice privind din posibilele reacţii adverse, imediate sau în timp, ale acestuia. Aşa că, fiind vorba de sănătatea, respectiv de viaţa cuiva, să-mi fie cu iertare, dar neavând niciun fel de acreditare în acest sens, nu mă pot pronunţa”, a arătat IPS Calinic.

În ceea ce privește cea de-a doua întrebare, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților arată că Dumnezeu nu îngrădeşte libertatea de a alege.

„Având în vedere că suntem în mileniul III, lucrurile trebuie făcute la lumină şi în cunoştinţă de cauză. Or, mie lipsindu-mi această cunoştinţă de cauză, nu vă pot spune dacă să vă vaccinaţi sau nu, ci vă las libertatea de a alege, însă nu înainte de a lua sfat de la oameni competenţi şi de a vă informa temeinic”, a transmis IPS Calinic


Intră acum și în grupul de