Presedintele CJ Suceava: „Si credit as face pentru a nu pierde oportunitatile de finantare europeana in 2010-2012” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru a putea asigura cofinanţările pentru marile proiecte de dezvoltare cu finanţare europeană de care ar urma să beneficieze judeţul în perioada 2010-2012, Consiliul Judeţean Suceava ar putea apela la credite. „Şi credit aş face pentru a nu pierde oportunităţile”, a spus Flutur.

El a arătat că CJ are nevoie de un management zilnic al disponibilităţilor de fonduri din conturi, în condiţiile în care gestionează foarte multe proiecte, în special cu finanţare europeană, şi pentru care se asigură cofinanţare locală. Şeful deliberativului judeţean a spus că suma cofinanţărilor pentru aceste proiecte se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei. „Chiar dacă această cofinanţare reprezintă şi 2 la sută dintr-un proiect, la atâtea proiecte, se adună o sumă destul de mare”, a spus Flutur.

El a arătat că printre proiectele importante sunt cele de modernizare a unor drumuri judeţene, reabilitarea Cetăţii de Scaun, cel de construcţie a două depozite ecologice sau de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canal din localităţile judeţului, dar şi diverse proiecte sociale sau proiecte transfrontaliere.


Intră acum și în grupul de