VIDEO//IPS Calinic a anunțat că lucrările de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou vor continua în ciuda criticilor „de pe site-uri”: Nu poți să stai într-o incintă cu monument UNESCO cu acoperișul ruginit


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a spus, miercuri, în finalul predicii la Sf. Liturghie cu prilejul Sărbătorii Botezul Domnului, că mulțumește credincioșilor pentru modul în care s-au comportat la această slujbă, respectând măsurile de protecție luate în pandemie, dar și jandarmilor pentru că asigură cu discreție măsurile de ordine publică.

Totodată, înaltul ierarh a mulțumit și clerului, dar și credincioșilor care susțin programele Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Boboteaza la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Boboteaza la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava! Sfințirea Agheasmei Mari!!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 6 ianuarie 2021

IPS Calinic a mulțumit și celor care aduc critici față de lucrările care se execută la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou.

„Vreau să mai mulțumesc cuiva. Celor care nu suportă ceea ce se face la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou și scriu pe toate site-urile. Dar aș vrea să vă spun că ei pot să scrie, iar noi lucrările le vom face nu pentru noi ca să fim promovați, așa cum s-a scris, ci pentru Dumnezeu. Nu poți să stai într-o incintă cu niște case monument în Patrimoniul UNESCO cu tabla ruginită. Arată că suntem niște oameni iresponsabili. Dacă nu s-a putut în perioada trecută, din lipsă de fonduri, încercăm să o facem acum, în perioada pandemiei”, a spus IPS Calinic.

După discurs, IPS Calinic Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a continuat cu sfințirea Aghesmei Mari care a fost apoi împărțită credincioșilor prezenți.

De remarcat este că cei prezenți în curtea mănăstirii Sf. Ioan cel Nou au respectat în mare măsură regulile impuse în pandemie, dar și organizatorii au fost sprijiniți la împărțirea apei sfințite atât de câteva zeci de voluntari cât și de jandarmi.


Intră acum și în grupul de