IPS Calinic spune că nu există taxă pentru înmormântare percepută de preoți: Fiecare oferă, cât poate, după posibilități pentru anumite servicii săvârșite de preot


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a arătat într-un răspuns oferit unei credincioase, că din câte știe nu există taxe pentru înmormântare percepute de preoți.

Astfel, IPS Calinic a fost întrebat dacă știe cât este taxa pentru înmormântare și dacă este obligatoriu ca într-o parohie cu trei preoți să fie prezenți toți la înmormântare?

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a răspuns că din câte știe nu exită taxă pentru înmormântare și că ar putea verifica dacă există vreo Hotărâre a Consiliului Parohial în acest sens, dar că nu știe la ce parohie se face referire.

„Fiecare oferă, cât poate, după posibilităţi, în ceea ce priveşte anumite servicii săvârşite de preot, căci „vrednic este lucrătorul de plata sa” (Luca 10, 7)”, a adăugat IPS Calinic.

În ceea ce privește prezența la înmormântare a tuturor preoților din parohie, ierarhul spune că nu este obligatorie, ci doar preotul care are în atenţie sectorul pe raza căruia se află acea înmormântare.

Potrivit IPS Calinic ceilalţi preoți vor putea participa numai dacă vor fi invitaţi. (T.B.)


Intră acum și în grupul de