USV nu a ajuns la consens cu firma constructoare pentru achiziționarea unui bloc care să fie transformat în cămin studențesc-surse


Intră acum și în grupul de

Universitatea Suceava nu a ajuns la un consens cu firma ConBucovina pentru achiziționarea unui bloc ridicat în apropierea stației OMV și care a fost deja văruit în culorile universității și cu sigla USV.

Conducerea USV caută noi spații în care să fie amenajate cămine studențești pentru soluționarea problemei lipsei de spații de cazare, iar în urma cercetării de piață a fost identificat un imobil aflat în proprietatea SC CONBUCOVINA SA, situat la o distanță mică de actualul campus.

Corpul de clădire menționat ar fi putut fi transformat, prin recompartimentare, într-un cămin studențesc, rezolvând, în mare parte, problemele de cazare ale studenților.

Potrivit unor surse apropiate situației, o comisie formată din reprezentanți ai USV a început negocieri cu investitorul imobiliar, negocieri care s-au derulat pe parcursul lunii decembrie însă nu au condus la un acord între părți.

Situația a fost generată de faptul că suma minimă solicitată de constructor a fost mai mare decât suma maximă aprobată de Ministerul Educației pentru această achiziție, iar cele două părți nu au ajuns la un consens nici în ceea ce privește detaliile tehnice de predare – primire a imobilului.

Astfel, negocierile s-au încheiat fără ca imobilul în cauză să poată fi achiziționat.


Intră acum și în grupul de