Prefectura Suceava anunță prelungirea suspendării examinărilor la proba practică pentru permisul auto pentru categoriile A, C, C+E și D. Luni vor fi examinați doar candidații pentru permis auto de categoria B


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că, în urma analizei făcute duminică la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava s-a hotărât prelungirea suspendării activității de examinare la proba practică a candidaților care erau programați în ziua de luni, 11 ianuarie 2021, pentru categoriile A, C, C+E și D (10 candidați), urmând ca aceștia să fie reprogramați la o dată ulterioară.

În ceea ce privește categoria B examinările se vor desfășura în condiții normale pentru toți cei 60 de candidați înscriși la examinare pentru data de 11 ianuarie 2021.

Prefectura Suceava arată că în acest weekend s-au recuperat și examinările care au fost suspendate în data de 4 ianuarie 2021, pentru toate categoriile, respectiv 60 pentru categoria B, precum și 10 pentru profesioniști, amintind că examinarea unui candidat pentru cat. B durează minim 25 de minute și minim 45 de minute pentru categoriile C, C+E și D.

„Instituția Prefectului Suceava a făcut toate demersurile pentru a identifica atât prin solicitări la nivelul Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, cât și la nivelul IPJ Suceava personal în vederea delegării la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în vederea asigurări continuității acestuia. Până în prezent au fost identificați doi agenți de poliție și doi ofițeri de la IPJ Suceava care și-au dat acordul pentru a fi delegați la SPCRPCÎV Suceava și a căror documente au fost înaintate la DRPCÎV în vedere încadrării, precum și 3 examinatori din cadrul Direcției Generale care vor activa în cursul săptămânii viitoare la Suceava. În ziua de luni, 11 ianuarie 2021, examinările se vor desfășura cu un număr de 4 examinatori”, arată sursa citată.

Mai mult, se precizează că în funcție de disponibilitatea examinatorilor, vor fi depuse toate eforturile ca toți candidații rămași neexaminați în zilele de 5-8 ianuarie 2021,  să fie reprogramați în zilele de sâmbătă și duminică, 16-17 ianuarie 2021.

„În acest context, candidații programați pentru aceste zile urmând să fie anunțați prin intermediul instructorilor, respectiv a școlilor de șoferi imediat ce vom avea certitudinea numărului de examinatori ce pot lucra în zilele de weekend”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de