Un bărbat din Vicovu de Sus, băut și fără permis, a fost reținut după o urmărire în trafic. Acesta s-a oprit cu mașina într-un gard


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au reținut un bărbat de 39 de ani din Vicovu de Sus care a circulat, băut și fără permis și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

Astfel, luni seara în jurul orei 18:40, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus aflată în misiune de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare, din localitatea Bivolăria, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului, acesta fiind oprit pe strada Domnească din localitate unde a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Poliţiştii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani din oraşul Vicovu de Sus, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că, acesta are permisul de conducere reţinut pentru abateri la regimul rutier.

Întrucât emana halenă alcoolică aceasta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 pentru lipsă documente, inspecţie tehnică periodică expirată și poliță RCA expirată.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul unui vehicul sub influența alcoolului”, iar în baza probatoriului administrat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului de 39 de ani, acesta fiind reţinut şi încarcerat în Arestul Suceava.


Intră acum și în grupul de