Primarul Ion Lungu spune că jumătate din bugetul local al anului 2021 vor fi fonduri pentru investiții: Sunt în derulare foarte multe proiecte europene

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că lucrează la fundamentarea bugetului pentru anul 2021.

„Chiar dacă am anunțat că bugetul anului 2021 va fi un buget al austerității la cheltuieli de funcționare, va fi însă un buget al dezvoltării pentru că sunt în derulare foarte multe proiecte europene”, a spus primarul.

El a arătat că proiectele europene, dar și proiectele de la bugetul local, reprezintă circa 50 la sută din buget.

Primarul Ion Lungu a enumerat proiectele europene care urmează să fie derulate în acest an.

Astfel, este vorba de proiectul integrat de transport ecologic urmând să mai ajungă șapte autobuze electrice mici și să se finalizeze lucrările la autobază, dar și încă 15 autobuze electrice mari achiziționate de MDRAP.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 12 ianuarie 2021

Tot cu fonduri europene se finanțează reabilitarea Curții Domnești, se vor asigura echipamente electronice pentru unități școlare, amenajarea Zonei de agrement Parc Șipote, finalizarea Zonei de agrement de pe malul râului Suceava, modernizarea stadionului Ițcani, reabilitarea colegiilor alimentar, Petru Mușat, și Petru Rareș, a grădiniței din zona centrală,  finalizarea centrului multifuncțional Ițcani și proiectul de digitalizare a activității Primăriei.

Aceste proiecte cu finanțare europeană au o valoare totală de 201,17 milioane de lei.

Primarul a spus că adăugând și proiectele cu finanțare de la bugetul local, valoarea investițiilor reprezintă circa 50 la sută din bugetul anului 2021.