Primarul Ion Lungu și-a confirmat bănuielile după ce a analizat încasări de la început de an de taxe și impozite locale: Agenții economici suceveni sunt într-o situație dificilă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în urma unei analize mici făcută la început de an prin compararea încasărilor din taxe și impozite locale și-a confirmat bănuielile legate de problemele economice pe care le au agenții economici suceveni.

„Am făcut o mică statistică, nu este foarte relevantă, dar arată o direcție, în ceea ce privește încasările”, a spus primarul.

El a arătat că la începutul anului 2021 încasările sunt mai mici față de aceeși perioadă a anului 2020, fiind de 96,3 la sută în primele trei zile ale anului 2021 față de primele trei zile din 2020.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 12 ianuarie 2021

Lungu a spus că o altă tendință este că la persoanele fizice încasările sunt cu 8 la sută mai mari, în timp ce la persoanele juridice sunt la 55 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Primarul a adăugat că se observă că ceea ce bănuia, că agenții economici au probleme.

„Se arată și din aceste plăți de impozite și taxe locale la început de an 2021. Sperăm ca lucrurile să evolueze într-o direcție pozitivă. Știu că sunt mulți din domeniul HoReCa ce așteapă ajutoare de la bugetul de stat. Este clar că agenții economici sunt într-o situație economică dificilă, fapt reliefat și de aceste încasări de 50 la sută în primele trei zile din 2021 comparativ cu anul 2020”, a spus Ion Lungu.

Primarul a atras atenția agenților economici care au sedii în apartamente și la care le-au expirat rapoartele de evaluare la sfârșitul anului trecut sunt obligați să aducă noile rapoarte de evaluare până la sfârșitul lunii martie pentru că, în caz contrar, vor achita impozit  2 la sută din valoarea imobilului în loc de 0,5 la sută.


Intră acum și în grupul de