Angajații din Prefectura Suceava primesc spor COVID de 30 la sută. Prefectul spune că angajații merită acest spor mai ales că nivelul de salarizare este scăzut


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, miercuri, că toți angajații din Prefectura Suceava primesc un spor COVID de 30 la sută, potrivit prevederilor unei Ordonanțe de Urgență din vara anului trecut.

El a spus că a acordat acest sport etapizat.

„În baza propunerilor primite de la șefii de serviciu, funcție de personalul care a fost implicat în activități care au presupus interacțiunea, sau chestiuni legate în contextul pandemic am acordat acest spor. La început au fost mai puțini, dar în momentul de față am acordat la toți angajații”, a spus prefectul.

Moldovan a arătat că după apariția Ordonanței de Urgență a acordat acest spor în mod etapizat angajaților, funcție de activități.

El a justificat acordarea acestui spor angajaților din Prefectură în contextul în care aceștia au fost implicați atât în activitățile ce au presupus, din luna august-septembrie, organizarea alegerilor locale și apoi parlamentare, dar că au fost implicați în activități ce au presupus deplasarea fizică, inclusiv în week-end, în echipe mixte de verificare a unor calamități.

Prefectul judetului Suceava – conferinta de presa

LIVE – Prima conferință de presă din 2021 a prefectului Alexandru Moldovan!!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 13 ianuarie 2021

Mai mult, prefectul a spus că au date la prefecturi chestiuni suplimentare de rezolvat, cum ar fi POAD, ce au presupus deplasarea.

„Am considerat că este oportun având în vedere că și nivelul de salarizare este scăzut la nivelul Instituției Prefectului și am acordat acest spor. Toți cei care au primit acest spor l-au primit meritat”, a declarat Moldovan.

El a estimat că e vorba de 30 de angajați pentru că din cei 41 de angajați, prefectul și subprefecții nu primesc acest spor, unele posturi nu sunt acoperite și mai sunt angajați în concedii medicale.


Intră acum și în grupul de