Circulație rutieră în condiții de iarnă în județul Suceava. Pentru zona de munte înaltă a județului a fost emis cod galben de ninsori și viscol


Intră acum și în grupul de

Circulația rutieră se desfășoară, vineri dimineața, în județul Suceava în condiții de iarnă, fără probleme deosebite.

Potrivit Prefecturii Suceava, începând de joi, Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat pe toate căile de circulație rutiere aflate în administrare  cu un număr de 21 de mașini și utilaje care au folosit  131 tone de sare și 4 tone de clorură de calciu pentru combaterea lunecușului.

Până în acest moment nu au fost înregistrate evenimente rutiere în această zonă, iar toate drumurile sunt la negru și umede.

Pe drumurile naționale din administrarea SDN Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată fără probleme deosebite.

Carosabilul este umed cu porțiuni de zăpadă frământată 0-1cm spre acostament.

În cursul nopții și a dimineții s-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare pe toate sectoarele de drum național și s-a acționat pentru îndepărtarea zăpezii și prevenirea poleiului cu 25 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor și s-au consumat 178 tone sare, 14 tone nisip și 1,8 tone clorură de calciu.

Drumarii acționează în continuare pentru prevenirea poleiului.

Pe căile de circulație rutiere aflate în administrarea și exploatarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava se circulă în condiții de iarnă, carosabilul fiind  acoperit cu zăpadă în strat subțire și porțiuni cu polei.

Pentru prevenirea și combaterea poleiului s-a intervenit cu 30 utilaje și s-au împrăștiat 225 tone de material antiderapant.

 Pentru zona de munte înaltă peste 1800 de metri ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori valabilă până la ora 12:00.

Meteorologii arată că va ninge si vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 70-80 km/h viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.


Intră acum și în grupul de