Județul Suceava a primit 3.100 de seringi pentru vaccinarea împotriva COVID-19 care să fie distribuite în centrele comunitare. În etapa a doua a campaniei sunt eligibili pentru vaccinare circa 140.000 de suceveni


Intră acum și în grupul de

3.100 de seringi de 1 ml. au fost repartizate județului Suceava pentru a fi distribuite celor 22 de centre comunitare de vaccinare care vor deveni operaționale în perioada următoare în județ.

Potrivit Prefecturii Suceava, ținând cont de necesitatea imperativă a asigurării protecției personalului medical care va deservi centrele de vaccinare comunitare, dar mai ales a persoanelor care doresc să se vaccineze, a fost aprobată distribuția de materiale și echipamente de protecție provenite atât din achiziții centralizate ale I.G.S.U., cât și din donații, destinate acțiunilor care se realizează în cadrul campaniei de vaccinare.

Astfel, județului Suceava i-au fost repartizate 3.100 seringi de 1 ml., 3.100 ace rezervă seringi, 4.500 seringi diluție, 16 kituri de tip epipen, 6.300 mănuși, 6.300 măști, 3.100 viziere protecție precum și soluții și materiale dezinfectante.

Aceste materiale vor fi distribuite către toate centrele de vaccinare comunitare din cadrul județului prin intermediul D.S.P. Suceava, anunță sursa citată.

 Prefectura Suceava subliniază că în vederea organizării eficiente a campaniei de vaccinare voluntară, luând în considerare debutul celei de a doua etape și apropierea fazei a III-a, destinată întregii populații, prefectul județului a cooptat la nivelul organizatoric al Nucleului județean de coordonare a vaccinării o serie de reprezentanți activi ai societății civile și ai mediului de afaceri.

 Astfel, pe baza datelor tehnice furnizate de către D.S.P. Suceava și C.J.C.I. vor fi reanalizate, în dinamică, numărul și stadiul de asigurare a funcționalității centrelor de vaccinare pentru populație din punct de vedere al dotării cu echipamente medicale de protecție, inclusiv numărul de echipe mobile de vaccinare necesare pentru deplasarea în centrele rezidențiale, în zonele greu accesibile sau pentru persoanele care nu se pot deplasa.

„Debutul celei de a doua etape a campaniei de vaccinare voluntară aduce speranța revenirii la normalitatea dorită de noi toți. Decizia de a ne vaccina ține de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge virusul. Până atunci însă, trebuie să fim atenți  și să respectăm în continuare măsurile de prevenție sanitare, care și-au dovedit deja eficiența. Precizăm faptul că vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită!”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

În județ sunt 113.946 de persoane cu vârste peste 65 de ani, iar în centele sociale sunt 1.500 de angajați și 2.200 de beneficiari.

Totodată, în ceea ce privește lucrătorii care desfășoară activități cheie din domeniile esențiale au fost identificați 24.063 de persoane din care doresc vaccinarea  7.778 de persoane, reprezentând circa 30 la sută.


Intră acum și în grupul de