Ministerul Sănătății: Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii. Trebuie să dăm prioritate bunicilor noștri


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, prin pagina de socializare că încă nu sunt suficiente doze de vaccin pentru toți românii și că trebuie să se dea prioritate persoanelor în vârstă, celor cu boli cronice și lucrătorilor din domeniile esențiale.

„Este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate bunicilor noștri, persoanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale. Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie.  Atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată urgent de Ministerul Sănătății”, se arată în comunicarea MS.

Ministerul atrage atenția că joi Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei unui medic de familie „nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19” pentru că un primar figura cu programare în vedere vaccinării.

Primarul respectiv a fost vaccinat la data și ora stabilite conform programării, iar medicul de afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere.


Intră acum și în grupul de