Numărul pacienților COVID-19 din spitalele din județul Suceava a ajuns la 381. Spitalul Municipal Rădăuți continuă să aibă sectorul Covid la capacitate maximă, iar în ATI Suceava este liber un singur pat pentru pacienți Covid-19.


Intră acum și în grupul de

În spitalele din județul Suceava sunt internați, duminică, 381 de pacienți diagnosticați COVID-19 și 52 de pacienți cu suspiciune de infecție cu noul coronavirus.

În continuare sectorul COVID al Spitalului Municipal Rădăuți este folosit la capacitatea maximă, iar în ATI Suceava este liber un singur pat pentru pacienții COVID-19.

Potrivit centralizării făcute de Prefectura Suceava, în ultimele 24 de ore în spitalele din județ au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid – 19, iar în același interval de timp au fost externate 32 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 557 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 203 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 43 pacienți sunt în zona tampon și 311 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 203 pacienți diagnosticați Covid-19 din SJU Suceava 10 prezintă forme ușoare; 110 prezintă forme medii ale bolii;64 prezintă forme severe; 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 2 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 4 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 325 paturi libere, din care 37 pentru pacienți Covid-19, 177 în sectorul non-Covid și 111 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 26 ventilatoare libere, din care 14 pentru pacienții Covid-19, și 12 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 95 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 cu forme ușoare, 75 prezentând forme medii, 12 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, nemaifiind nici un loc liber în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internati 2 pacienți, nemaifiind nici un loc disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 13 prezintă forme medii și 2 forme grave, 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 forme medii și 7 cu forme grave) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 8 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 25 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 cu forme ușoare și 13 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (17 cu forme ușoare și 7 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind liber 1 loc în sectorul Covid.

 La nivelul județului sunt disponibile 82 de locuri libere Covid și 135 locuri pentru zona tampon.

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, până duminică, în județ au fost declarate vindecate de COVID-19 un număr de 14.983 de persoane.


Intră acum și în grupul de