Poetul sucevean Constantin Severin, între cei 20 de poeți contemporani din lume considerați purtători de noroc și selectat pentru Cubul Infinit al Norocului


Intră acum și în grupul de

Cea mai cunoscută poetă de avangardă a Chinei, Yin Xiaoyuan, inspirată de Cubul Rubik, a inventat un cub mai complex, cu multiple valențe spirituale și culturale, Cubul Infinit al Norocului, în care se pot  descoperi și poeme scrise de 20 de poeți contemporani din întreaga lume, care sunt considerați purtători de noroc (Italo Testa, Fabio Scotto, Jose Luis Gomez Tore, Ariadna Garcia, Toti O’Brian, Constantin Severin, Rafael-Jose Diaz, Juan Carlos Mestre, Johanna Domokos, Mario Nosotti, Alexander Shurbanov, Pina Piccolo, Adnan Ozer, Jesus Jimenez Dominguez, Fafael Soler, Cecile Ouhmani, Yin Xiaoyuan, Hai Shang, Sun Qian and Lu Kang).

Yin Xiaoyuan, Hai Shang, Sun Qian și Lu Kang sunt membrii fondatori ai Școlii de Poezie Enciclopedică din China.

Poemele lui Constantin Severin au fost selectate de Yin Xiaoyuan din volumul încă nepublicat, „Carnavalul Morții” care este tradus în engleză în colaborare cu scriitoarea americană Slim FitzGerald și din cel aflat în lucru, „Viețile Pictorilor”.

Cubul lui Rubik, inventat de arhitectul și inventatorul maghiar Erno Rubik, a fost proiectat pe baza mecanismului prin care toate cuburile se rotesc în jurul unei axe transversale tridimensionale perpendiculare pe centru.

Într-un „cub Rubik”, fiecare bloc arată doar 0-3 dintre fețele lor: 0 pentru blocul de bază, 1 pentru blocul central din fiecare față; 2 pentru părțile negre laterale și 3 pentru blocurile de colț. Blocurile laterale nu pot deveni niciodată colțuri și nici colțurile nu pot deveni blocuri laterale. Centrul este fixat și pentru fiecare față. Celelalte fețe ale acestora sunt ascunse pentru totdeauna vederii – asta nu este corect, ca o viață predestinată.

Într-un „Cub infinit”, care este unul special „2 * 2”, sunt nu doar cele 6 fețe exterioare, ci și cele 3 fețe interioare „4 * 2”.  Acesta poate fi derulat în direcții diferite și fiecare față a fiecărei încuietori are oportunități egale de văzut pentru că aceasta este ceea ce caută fiecare: să fim indivizi egali și să împărtășim în mod egal binecuvântările zeiței Fortuna și toată lumea va avea lucrurile sale importante, arată Yin Xiaoyuan.

Potrivit acesteia anul 2021 va fi un an de redresare economică și culturală, iar acest „Cub roșu Infinit al Norocului” este prezentat ca simbol al norocului.

„Este vorba de topologie și semiologie, literatură și probabilitate. Există numeroase moduri de a-l deschide și a-l citi: culoarea fețelor exterioare este roșu catifelat, iar pentru interior avem fragmente din capodoperele poeților internaționali contemporani, cuvinte cheie pentru 2021”, mai explică Yin Xiaoyuan.


Intră acum și în grupul de