Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu, discuții la Palatul Victoria cu premierul Florin Cîțu și...

Primarul Ion Lungu, discuții la Palatul Victoria cu premierul Florin Cîțu și ministrul Dezvoltării Cseke Attila despre asigurarea de fonduri pentru campania de vaccinare, pentru atragerea de fonduri europene și Sala Polivalentă de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, a anunțat că a participat, marți, la Palatul  Victoria la o întâlnire cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

În cadrul discuțiilor au fost abordate probleme legate de suportarea cheltuielilor din campania de vaccinare împotriva COVID-19, suportarea cheltuielilor de protecție socială în bugetul anului 2021, actualizarea costurilor standard în învățământul preuniversitar, descentralizarea prin transferul activelor  din domeniul public al statului la autoritățile locale, colaborarea dintre guvern și autoritățile locale la întocmirea ghidurilor pentru atragerea de fonduri europene.



Totodată, s-a discutat și despre acoperirea de la bugetul central a cheltuielilor pentru transportul gratuit al elevilor, dar și al celor legate de burse școlare.

În cadrul întâlnirii primarul a arătat că se impune urgentarea emiterii Hotărârii de Guvern, care este deja în circuitul de avizare, pentru realizarea Sălii polivalente de 5.000 de locuri de la Suceava.

„Au fost discuții constructive cu soluții concrete urmând ca, în perioada următoare, să aibă loc întâlniri pe tema fondurilor europene din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version