Încă 15 autobuze electrice mari produse în Polonia vor ajunge în flota TPL Suceava, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi: Ne apropiem de finalizarea implementării proiectului de modernizare a transportului local


Intră acum și în grupul de

Ministerul Dezvoltării a finalizat licitația începută în 2018 pentru achiziția celor 15 autobuze electrice pentru municipiul Suceava.

Aceste 15 autobuze au fost achiziționate de MDLPA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a declarat pentru News Bucovina că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat oficial, marți, că s-a încheiat licitația și că și termenul de depunere a contestațiilor a expirat fără să fie primite contestații  urmând să fie încheiat contractul de furnizare.

Harșovschi a spus că municipiul Suceava va primi 15 autobuze electrice, 4 stații de încărcare rapidă și 15 stații de încărcare lentă.

El a menționat că ofertantul declarat câștigător este SOLARIS BUS & COACH, care va livra autobuzul Solaris Urbino Electric nE12 produs în Polonia, iar valoarea contractului este de 37.500.000 lei, fără TVA.

„Ne apropiem de finalizarea implementării proiectului de transport integrat electric în municipiul Suceava”, a spus Lucian Harșovschi.

El a menționat că, prin același proiect, urmează să se instaleze și stațiile de autobuz moderne dotate cu sistem de e-ticketing, afișaj electronic pentru anunțarea curselor și monitorizare video.

„Acesta este principalul proiect finanțat de Uniunea Europeană în municipiul Suceava în cadrul perioadei de 2014-2020”, a mai spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de