FOTO//O hală de gater din Slatina a fost mistuită de un incendiu provocat de la un scurt circuit la instalația de supraveghere video

O hală de gater din comuna suceveană Slatina a fost mistuită  de un incendiu produs în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza unui scurt circuit la sistemul de supraveghere video.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Slatina, Cornu Luncii și Mălini, au intervenit cu 7 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală gater din localitatea Slatina.

Deoarece unitatea respectivă nu a avut activitate de lucru specifică în ultima perioadă, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, în jurul orei 2:00.

 Astfel, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul halei și bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

Pe lângă acoperiș, incendiul a mai afectat utilaje pentru debitat lemn, două birouri amenajate în interiorul construcției, instalația electrică, sistemul de supraveghere video, precum și deșeuri lemnoase rezultate în urma prelucrării. De asemenea, s-au degradat pereții portanți, din bolțari de beton, ai clădirii.

Sursa citată arată că flăcările au izbucnit dintr-unul dintre birouri, cel mai probabil în urma unui scurtcircuit produs la instalația electrică aferentă camerelor video de supraveghere.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape două ore și nu s-au înregistrat victime.