IPS Calinic: Procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava și rugăciunile înălțate de acesta la Tronul lui Dumnezeu au dat roade prin reducerea vizibilă a numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie


Intră acum și în grupul de

IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a apreciat, sâmbătă, în cadrul ședinței de bilanț a Adunării Eparhiale, că procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava și rugăciunile înălțate de acesta la Tronul lui Dumnezeu au dat roade, împreună cu responsabilizarea comunităţii, vizibile în reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 10 reprezentanți ai clerului și 20 de reprezentanţi ai credincioșilor mireni.

Potrivit unui comunicat, în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, s-au desfăşurat, sâmbătă, lucrările Şedinţei anuale de lucru a Adunării Eparhiale, în cadrul căreia s-a prezentat bilanţul întregii activităţi a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților din anul 2020.

În deschidere, chiriarhul, consilierii și inspectorii eparhiali, precum și membrii forului bisericesc – clerici și mireni – au participat la slujba Sfintei Liturghii și la cea de Tedeum, săvârşite de Preasfinţitul Părinte Episcop-Vicar Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra credincioșilor din cuprinsul eparhiei.

După acest moment de rugăciune, Părintele Arhiepiscop Calinic, în calitate de președinte al Adunării eparhiale, a declarat deschisă ședința și a propus, pentru început, vizionarea unui scurt film în memoria vrednicului de pomenire Pimen Arhiepiscopul și păstrarea unui moment de reculegere pentru cel care a fost ierarhul și păstorul Bucovinei vreme de aproape patru decenii.

În cadrul ședinței Adunării Eparhiale, au fost prezentate rapoartele generale anuale ale sectoarelor administraţiei eparhiale şi s-au stabilit obiectivele pentru anul 2021. S-a evidenţiat activitatea desfăşurată, pe parcursul anului trecut, în toate domeniile de manifestare a vieţii bisericeşti.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a adus prinos de recunoştinţă înaintașului său, vrednicul de pomenire Părinte Arhiepiscop Pimen și a evidențiat faptul că activitatea desfășurată de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor reprezintă continuarea și dezvoltarea proiectelor inițiate de acesta. Gândul de mulțumire s-a îndreptat către toți membrii Adunării Eparhiale și către oficialitățile locale și județene. Părintele Arhiepiscop a subliniat şi faptul că procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava și rugăciunile înălțate de acesta la Tronul lui Dumnezeu au dat roade, împreună cu responsabilizarea comunităţii, vizibile în reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie.

Alături de Părintele Arhiepiscop, la eveniment au fost prezenți Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Sucevei și Rădăuților, reprezentanții Cabinetului și Cancelariei Eparhiale, membrii comisiilor Adunării Eparhiale, consilierii Centrului Eparhial și reprezentanți ai instituțiilor publice între care Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, Ion Lungu, primarul Municipiului Suceava, sau Alexandru Moldovan, prefectul Judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de