Catedrala isi face fatada cu 10 miliarde de la populatie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale a hotărât ca anul acesta să vină din nou în ajutorul Catedralei sucevene şi nu oricum, ci cu suma de 10 miliarde de lei.

Conform justificărilor oferite de edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în cadrul ultimei întâlniri cu presa, Catedrala municipiului are mare nevoie de această sumă de bani pentru a se reliza lucrările de tencuire şi montare a ferestrelor termopan pe care conducerea Arhiepiscopiei le-a solicitat.

“Primăria Suceava va fi şi în acest an alături de cultele sucevene şi vine în ajutor cu suma de aproximativ 16 milioane de lei, bani care vor fi destinaţi continuării lucrărilor la Catedrala Suceava precum şi pentru finalizarea centrelor de asistenţă socială specială de pe raza oraşului”, a declarat primarul Lungu.

Din păcate, cea mai mare sumă de bani pleacă spre Catedrală, ajutată în construcţie pe parcursul anilor trecuţi de nenumărate ori atât de Primărie, din bugetul local, plătit de contribuabili, cât şi de către enoriaşi prin donaţiile făcute. În acelaşi timp, Arhiepiscopia se bucură de dreptul de administrare a sute de hectare de teren forestier oferite în mod gratuit de către stat şi de pe urma cărora se obţin anual sume importante de bani.

Conform calculelor preliminare pentru realizarea centrelor speciale de asistenţă urmează a fi alocat mai puţin de jumătate faţă de suma acordată Catedralei.


Intră acum și în grupul de